Terveisiä Elävä käsityöperintö -seminaarista!

Taidon päivän aattona 13.4. järjestettiin Kansallismuseon auditoriossa Elävä Käsityöperintö -seminaari, jossa Korjaussarja oli mukana.

Anu Kaarina Hämäläinen kertoi  lyhyesti Korjaussarjan toiminnasta ja päämääristä  seminaarin ”Tulkintoja elävästä käsityöperinteestä” -osiossa

elava04

 

Mobiilin vaatehuoltoaseman äärellä käytiin jälleen lukuisia mielenkiintoisia keskusteluja seminaarin taukojen aikana.

elava03

Suomen käsityön museo julkisti seminaarissa Vuoden käsityöläisen, joka on suutari ja kengänkorjaaja Juho Erving! Vuoden käsityöläinen on vuosittain jaettava aineeton tunnustus paitsi käsityöläiselle, myös hänen edustamalleen alalle, joten kaikki jalkine- ja korjausalan ihmiset voitte röyhistää rintaanne, olla oikein ylpeinä ja jatkaa samaan malliin!

elava01

 

Seminaarin powepoint-esitykset ovat nähtävillä seminaariohjelman sivuilla. http://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/toimeenpano-suomessa/elava-kasityoperinne

Esitykset löytyvät, kun klikkaa ohjelmassa olevia aiheita. Ennen pitkää sivulle pitäisi ilmestyä myös videotallenteet kaikista esityksistä. Seminaari oli osa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön suojelun yleissopimuksen toimeenpanoa. Suomi on hyväksynyt sopimuksen vuonna 2013, ja nyt on meneillään keskustelu eri aloilla siitä, mitä aineeton kulttuuriperintö on, ja kuinka sitä vaalitaan. Osana prosessia alkuvuodesta on avattiin myös Elävän perinteen wikiluettelo, jonne kerätään esimerkkejä elävästä aineettomasta kulttuuriperinteestä.

Kalavelaisten naisten liiton hallituksen puheenjohtaja Ildikó Lehtinen kirjoitti seminaarin jälkeen, että elävänä säilyvän kulttuuriperinnön edellytys on yhteisöllisyys ja yhteiset päämäärät. Kiitos teille kaikille, jotka pidätte yhdessä meidän kanssa elävänä pitkiä nuukuuden ja kestävyyden, käsityön ja käsillä tekemisen perinteitä!

 

Helena Hämäläinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s